Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kuchnia dobra dla serca (Kuchen fur das Herz Risikotest) Mallmer, Bazinger
Opis
Kuchnia dobra dla serca to wyjątkowa książka kucharska, która:
- pokazuje, że można odżywiać się smacznie, a jednocześnie z korzyścią dla serca
- zawiera nowe zalecenia żywieniowe opracowane przez poważne instytucje eksperckie
- zachęca, by na co dzień mieć na uwadze motto „czego serce zapragnie"
- oprócz zaleceń medycznych i licznych przepisów na pyszne i zdrowe dania zawiera również test ryzyka, mający na celu oszacowanie indywidualnego zagrożenia zawałem serca, udarem mózgu i chorobami naczyniowymi
O autorze:
Peter E. Ballmer jest ordynatorem w Klinice Medycznej oraz kierownikiem na Oddziale Chorób Wewnętrznych w Kantonsspital w Winterthurze. Od wielu lat bada rolę diety śródziemnomorskiej w zapobieganiu chorobom układu krążenia zarówno u osób zdrowych, jak również chorych na serce. Peter Ballmer jest jednym z pionierów, którzy po raz pierwszy w Szwajcarii wprowadzili dietę śródziemnomorską do szpitali. Dieta ta obniża ryzyko wystąpienia u chorych kolejnego zawału serca. Peter E. Ballmer jest członkiem komisji ds. żywienia fundacji Schweizerische Herzstiftung.
Erica Banziger jest rodowitą mieszkanką kantonu Appenzell w Szwajcarii. Przez wiele lat mieszkała w Berlinie i Monachium. Jest mamą dwóch małych chłopców i mieszka obecnie w kantonie Tessin. Jest dyplomowanym doradcą żywieniowym, pracuje jako docent w szkołach kształcących osoby leczące metodami naturalnymi, prowadzi także kursy gotowania w całej Szwajcarii. W ubiegłych latach nakładem wydawnictwa Fona ukazało się wiele poradników jej autorstwa, które stały się bestsellerami.
informacje dodatkowe
Rok wydania | 2008 |
Autor | P.E. Ballmer, E. Bänziger |
Wydanie | 1 |
Liczba stron | 192 |
ISBN | 978-83-89769-90-9 |
Oprawa | Twarda |